JM Hot News - шаблон joomla Окна

Facebook Twitter Google+ Youtube

A A A

Dansul social, indiferent de forma sa - salsa, tango etc - este o intalnire sociala. Un spatiu comun in care oamenii se aduna pentru a-si petrece timpul intr-un mod minunat, dansand. Dincolo de tehnica de dans, este necasar un cod de conduita pe ring, o eticheta.

„Eticheta în dansul social” vorbeşte despre ce ai voie şi ce nu ai voie să faci atunci când practici aşa ceva (adică atunci când dansezi oriunde, cu oricine şi în aproape orice condiţii) şi explică tot ce presupune un spaţiu de dans, de exemplu, sau care sunt zonele în care ai voie să îţi atingi partenera atunci când intri pe ring. De la mirosurile neplăcute şi până la acrobaţiile făcute pe podeaua aglomerată a clubului, trecând prin capitole gen „Bârfa” sau „Gelozia”, cartea atinge toate punctele sensibile care fac de multe ori ca această activitate socială să fie, în loc de sublimă, neplăcută.

Dacă vei ruga un muzician să îţi interpreteze o melodie de salsa, totul va fi simplu. Omul va pune mâna pe chitară, pe clave sau pe congas şi va începe să cânte. În schimb, dacă vei cere unui dansator să te înveţe paşii de bază, ai putea risca o serie de întrebări din partea lui: pe 1, pe 2 sau pe 3? Pe clave? New York, Los Angeles sau portorican? Poate vrei cubana sau mambo?

În funcţie de factori care ţin de geografie, gust sau tradiţie, salsa se poate dansa în foarte multe feluri. Pentru un profan ar putea fi extrem de greu să deosebească stilurile atât de profund conturate. E vorba de chestiuni care ţin de timpii muzicali sau de principii de lead. La polul opus se găsesc cunoscătorii. Dansatorii de salsa sunt mândri de ceea ce stăpânesc. Mai mult, există „tabere” adverse, fiecare susţinând că stilul lui este perfect.

Dansul social este acea activitate care are cateva beneficii incontestabile: socializarea, petrecerea timpului liber intr-un mod activ si placut, tonusul ridicat, un corp frumos si sanatos.

Fie ca alegi universul salsa, fie cel al tangoului argentinian, sau oricare alt dans social, viata ta va capata culoare si dinamism. Gandeste-te o clipa: ce este mai atractiv? Sa-ti petreci o seara in fata televizorului sau intr-o bodega plina de fum? Sau sa faci miscare pe muzica in compania unor oameni placuti, pasionati, veseli?

Read More Comment (0) Hits: 1338

Scoala de dans Oportunidad este o scoala de dans, teatru, improvizatie si dezvoltare personala. Avem o echipa de profesionisti cu larga experienta pe scena si in spatele ei. Vrem sa va oferim posibilitatea de a invata ceva intr-un mod creativ si placut. Scopurile pe care le urmarim pentru cursanti: viziune, imbunatatire continua, relaxare activa.

Oportunidad este singura scoala de dans care nu are concurenta. De ce? Pentru ca nu intra in concurenta cu nimeni. Nu avem nimic de dovedit, ne propunem doar sa perseveram continuu. Singurul nostru adversar este propria limita si tot ce ne dorim este ca maine sa fim mai buni decat suntem azi.