JM Hot News - шаблон joomla Окна

Facebook Twitter Google+ Youtube

A A A

Dansul social este acea activitate care are cateva beneficii incontestabile: socializarea, petrecerea timpului liber intr-un mod activ si placut, tonusul ridicat, un corp frumos si sanatos.

Fie ca alegi universul salsa, fie cel al tangoului argentinian, sau oricare alt dans social, viata ta va capata culoare si dinamism. Gandeste-te o clipa: ce este mai atractiv? Sa-ti petreci o seara in fata televizorului sau intr-o bodega plina de fum? Sau sa faci miscare pe muzica in compania unor oameni placuti, pasionati, veseli?

Consideram ca raspunsul este de la sine inteles. Un dansator este un om sanatos, activ, implicat. Nu trebuie sa o faci la modul profesionist, nu este necesar sa inveti chestii complexe sau complicate. Este suficient sa iti doresti altceva pentru viata ta, care in acest moment poate fi monotona sau fara pete de culoare.

 

Cum pot incepe?

E simplu. Te gandesti ce ti-ai dori mai mult, ce te-ar bucura mai tare. Poti opta pentru lumea salsa (dansuri ca salsa, bachata, merengue, kizomba, cha-cha-cha, rueda etc), plina de dinamism, senzualitate si spirit ludic. Sau poti incerca tangoul argentinian, mai sobru si pe alocuri mai rafinat. Exista si alte dansuri sociale, insa cele mentionate sunt cele mai raspandite in Romania - cateva mii de dansatori pentru fiecare in parte. Dincolo de asta, un alt pas de inceput ar fi sa asculti muzica. Ce iti place mai mult?

 

Pot slabi daca dansez?

Da. In plus, o vei face intr-un mod placut, alaturi de alti oameni care sunt acolo pentru aceleasi motive care te-au determinat sa incerci asa ceva. Dansul inseamna miscare, efort si implicare. Prin dans iti vei activa toate functiile importante ale organismului si vei fi provocat mereu sa incerci lucruri noi si frumoase. Nimeni nu neaga utilitatea benzii de alergare de la sala, insa consideram ca este infinit mai placut sa te mentii in forma printr-o activitate care iti solicita corpul si, in egala masura, iti bucura mintea si sufletul.

 

Socializare?

Evident. Este una din principalele caracteristici ale dansului social. Vino la sala, invata principiul lead & follow (barbatul conduce, femeia se lasa condusa) si vei putea sa dansezi cu oricine, oriunde, pe orice fel de muzica. Dincolo de orele de curs sau de club, vei gasi o comunitate vie, alcatuita din oameni care se bucura de tot ceea ce face - fie ca este vorba de o seara de dans, un gratar l apadure, o iesire la mare sau o plimbare prin parc.

 

De unde sa incep?

Exista foarte multe scoli in Romania. Scrie-ne, spune-ne in ce oras esti si iti vom sugera cea mai buna varianta in functie de ce ai nevoie. Daca esti in Bucuresti, poti accesa Oportunidad.ro si ne poti cunoaste si altfel decat prin intermediul acestui site. Pentru noi, dansul este acel ingredient care ne-a imbunatatit viata. De ce nu ar fi la fel si pentru tine?

Scrie comentariile tale

Scrie un comentariu ca vizitator

0 / 3000 Restricție Caractere
Textul dvs. ar trebui să fie în între 10-3000 caractere
termenii si conditiile.
  • Nu am gasit niciun comentariu