JM Hot News - шаблон joomla Окна

Facebook Twitter Google+ Youtube

A A A

Lumini si umbre pe retina. Nimic dincolo de ele. Doar cateva amintiri idioate si o tona de porcarii indesate in subconstient.

Click – “Sase morti in zona de conflict…” – click – “…divortul a durat trei ani si mi-a distrus sanatatea…” – click – “Erau vecini de 28 de ani. Da, cu toporul l-a omorat…” – click – “…iti face rufele mai albe decat daca ai…” – click – “bombele anuntate de un apel anonim – click – “da, draga, sunt nebun, o stiu” – click – “pasta de dinti care are grija de…” – click, click, click – “exploziile s-au facut auzite…” – click – “corpul neinsufletit a fost dus pe traseul…” – click – “mai alb, mai stralucitor” – click – “dezastrele din ultimii cinci ani” – click, click, click – “hola, quapa, que tal…” – click – “al cincilea atentat” – click – “rapirea a avut loc…” - “manelele sunt…”- OFF!

Am renuntat acum mai multi ani sa ma uit la televizor. Constient, cu scop bine definit si in deplina cunostinta de cauza, am refuzat sa mai urmaresc programele de televiziune. Nu am de gand sa fac acum demonstratia vietii frumoase pe care am avut-o in absenta mirajului nascut de cutia din sufragerie. Am sa ma rezum la o intrebare: cand ati citit ultima carte? Si apoi altele. Cand ati vazut ultima piesa de teatru? Cand ati ALES o experienta vie, reala (fie ea si o plimbare sau o seara dansanta intr-un club) in defavoarea unei seri la televizor?

In fiecare casa exista cel putin o mostra din aceaste cutii cu lumini si umbre care ne imping indubitabil catre o imbecilizare implacabila. Pana si cuvintele astea le-am aflat tot din carti. Fiti sinceri: a existat in ultimul an o perioada de 4-5 seri consecutive in care sa nu fi privit (fascinati, drogati, in transa) ecranul? Daca raspunsul este afirmativ – felicitarile mele sincere. Cred ca nu exista o sursa mai mare de iluzii in lumea noastra mica si meschina decat televizorul. Flagelul maxim este dat (cum altfel?) de programele de stiri. Cred ca nu exista un alt spatiu cu o densitate mai mare de crime, nenorociri, dezastre, minciuni si puroi politic. Totusi, dresata, in cadenta, ca o turma de zombi drogati, lumea continua sa urmareasca acelasi programe, murdarindu-si sufletul si infectandu-si mintea.

O seara petrecuta in fata micului ecran reprezinta o ocazie mai putin sa iti incepi viata. Un click in plus pe telecomanda nu este nimic altceva decat un gram de mizerie adaugat in groapa de gunoi a propriei memorii.

Acesta coloana nu este un manifest. Este doar o rabufnire a unui om care a renuntat la boala secolului (programele tv) si care a fost silit de imprejurari sa petreaca o seara cu telecomanda in mana. Pur si simplu, dupa cativa ani, am vrut sa ma conving ca nu am avut dreptate. A fost pe dos.

 

Foto: flashpointmagazine.com / essaynparagraph.com

Scrie comentariile tale

Scrie un comentariu ca vizitator

0 / 3000 Restricție Caractere
Textul dvs. ar trebui să fie în între 10-3000 caractere
termenii si conditiile.
  • Nu am gasit niciun comentariu