JM Hot News - шаблон joomla Окна

Facebook Twitter Google+ Youtube

A A A
Florin Piersic

Candva, aveam un vecin celebru, il cunostea toata lumea. Acum am ramas cu Popeasca de la doi, pe care nu o cunoaste nici amantul. daramite sotul.

O scara obisnuita de bloc. Doi oameni se intersecteaza. Nu se stiu, nimeni nu le-a facut cunostinta. Nimic special pana aici, astfel de evenimente minore se petrec probabil cu miile in fiecare secunda. Cel mai in varsta saluta primul. Un prim semn de intrebare-mirare pentru tanar, dar nemanifestat atunci, ci abia ceva mai tarziu, in lift. Tanarul raspunde promt la salut si ii tine usa primului, celui mai varstnic, lasandu-l sa iasa.

De ce ar merita un astfel de fapt banal un loc intr-un articol? Am sa va spun. Pentru ca domnul mai in varsta era Florin Piersic. Da - cunoscutul, actorul, el, frumosul, VIP-ul, vorbaretul, adoratul, doritul Florin Piersic. Ce s-a petrecut, ati inteles din primele randuri. Ne-am intalnit la intrarea in liftul din blocul in care amandoi locuiam, fara sa stim ca suntem vecini. Dansul a salutat primul. Nu ma cunoaste, nu m-a vazut in viata lui. Totusi, fiind mai in varsta decat mine, fiind un om cu o cariera indelungata si stralucita in spate, a ales sa salute primul. Pentru o clipa am fost tentat sa cad prada analizelor si intrebarilor: oare a facut-o ca sa atraga atentia asupra sa? Sau poate ca vrea sa imi arate ca celebritatea nu te schimba? Succesiuni de idei, una mai aberanta decat alta, mi s-au perindat in minte pret de cateva secunde. M-am scuturat si mi-am dat seama ca doar un singur lucru l-a obligat sa faca acest gest: bunul simt.

           

Acel bun simt care lipseste atat de profund romanilor de cele mai multe ori. Absenta sa fiind cea care naste manele, care umple Romania de munti de gunoaie, care ne-a transformat in niste paria ai lumii civilizate. Bun simt pe care Florin Piersic il are si il foloseste. Daca jumatate din cei care l-au vazut la teatru, in filme sau la televizor ar lua de la el aceasta calitate, atunci cred ca Romania ar fi un fel de mica Elvetie. Mai e cale lunga pana acolo, insa. Deocamdata ramanem la scuipatul pe jos, la fumatul in lift, la ragaitul cu miros de mici si la romanismele care (inca) ne caracterizeaza.

           

N-as vrea sa continuu la nesfarsit lamentarile. As vrea doar sa imi scot bandana (din lipsa de palarie) in fata lui Florin Piersic. Respect maxim, maestre!

 

Foto 1 - cinemagia.ro, Foto 2 - pressalert.ro

Scrie comentariile tale

Scrie un comentariu ca vizitator

0 / 3000 Restricție Caractere
Textul dvs. ar trebui să fie în între 10-3000 caractere
termenii si conditiile.
  • Nu am gasit niciun comentariu