JM Hot News - шаблон joomla Окна

Facebook Twitter Google+ Youtube

A A A

Titlu: Down by Law, Alles im Griff (titlul din Germania, unde a avut loc premiera oficiala)

Regia si scenariul: Jim Jarmush

Anul lansarii: 1986

Filmul a fost rasplatit cu 4 premii si 5 nominalizari

Limba: engleza / italiana

Durata: 107 minute

Culoare: alb/negru

Sunet: mono

Distributia: Tom Waits, John Lurie, Roberto Benigni etc

 

Jim Jarmush este un regizor aparte, macar prin faptul ca este una din rarele exceptii care ne arata ca si americanii stiu sa faca filme altfel decat comerciale. Obisnuiti cu productiile de sute de milioane de dolari, considerand ca valoarea unui film creste direct proportional cu spectaculozitatea efectelor speciale, americanii mai scot din cand in cand la iveala un astfel de regizor. Jarmush a strans pana acum douazeci si doua de premii si saptesprezece nominalizari, avad o frumoasa traditie in festivaluri independente si la Cannes, totodata fiind ignorat de organizatorii Oscarurilor.

 

“Down By Law” este productia care l-a propulsat pe Jarmush din zona obscura in atentia iubitorilor de filme cu adevarat bune. Imbinand magistral spiritul filmelor de inchisoare cu zona comediei clasice, povestea impleteste destinele a trei tineri ajunsi in aceeasi celula.

 

Trei caractere diferite, trei destine aparte, Zack, Jack si Roberto par a fi personajele unui banc – un dj betiv, un peste nepriceput si un italian haios. Tom Waits surprinde prin acuratetea interpretarii, asteptandu-te ca jocul sau sa fie precum cantecele ce le interpreteaza. Previzibil, Benigni este cel care conduce showul si care are rolul magnetului in acest triunghi atat de bine structurat din punct de vedere regizoral. Viata de dupa gratii capata aspecte nebanuite sub portavocea lui Jarmush. Filmarile in alb-negru dau o tenta aparte intregii desfasurari, imaginile statice si prelungite instaurand o atmosfera unica si greu de egalat. Evadarea celor trei aduce cu sine o alta dimensiune si o alta viteza a actiunii, dupa debutul lent cu prezentarea celor trei personaje si dupa pilonii asezati cu atata grija si siguranta in episodul inchisorii.

           

Unul dintre cei trei se indragosteste. In stil american, ramane alaturi de femeia careia ii va dedica viata. Aveti idée care dintre acestia este? Raspunsul e simplu, dar il veti descoperi doar vazand “Down By Law”, un veritabil film de colectie.

Scrie comentariile tale

Scrie un comentariu ca vizitator

0 / 3000 Restricție Caractere
Textul dvs. ar trebui să fie în între 10-3000 caractere
termenii si conditiile.
  • Nu am gasit niciun comentariu