JM Hot News - шаблон joomla Окна

Facebook Twitter Google+ Youtube

A A A

Data lansarii: 20 octombrie 2006.

Regia si scenariul: John Cameron Mitchell.

Filmul a fost rasplatit cu sapte premii si sase nominalizari.

Nume alternativ: The Sex Film Project

Durata: 101 minute.

Distributia: Sook-Yin Lee, Paul Dawson, Lindsay Beamish, PJ DeBoy etc.

 

 

Pentru multi, Shortbus este o pelicula care atinge perfectiunea. Totul din poveste este justificat, personajele au o credibilitate cum rar gasesti pe ecrane, nimic nu este lasat la voia intamplarii. Si cand ansamblul este construit pe o sexualitate explicita care nu deranjeaza, ba dimpotriva, completeaza intregul, poti spune cu ambele maini pe EKG ca ai dat de un film altfel. Cu adevarat altfel.

 

Bineinteles, o persoana pudica ar stinge repede televizorul. Una bigota ar considera ca a nimerit in mijlocul flacarilor iadului si ca personajele molfaie cu lingurita in cazanele flacarilor eterne. Homofobii se duc repede la baie. Sa vomite, nu pentru altceva. Nu putini au fost cei care au renuntat sa priveasca dupa cateva minute. Cred ca am vazut filmul de zece-douasprezece ori, aproape de fiecare data a existat cineva care a reactionat astfel. Pana la urma, Shortbus exploreaza sexualitatea si iubirea in toate formele. Unii nu tolereaza asta.

 

Un film despre relatii

shortbus01"Stii autobuzele acelea lungi, galbene, care duc copiii la scoala? Ei bine, acesta este autobuzul cel scurt." Cam asa este prezentat locul care ii aduna pe toti cei care isi cauta fericirea prin iubire. Nu sunt sigur daca nu cumva formularea este gresita, pleonastica, pentru ca fericirea inseamna iubire. Un cuplu gay ajuns la capat, un terapeut sexual care nu cunoaste orgasmul, o dominatoare sociopata, un sot indragostit si frustrat, un voyeur fara sperante, un primar traindu-si propria drama, un individ fara identitate sexuala etc. Cu totii, in cautarea iubirii.

Ascunsi in propriul dulap sau, dimpotriva, exteriorizati, cu totii interactioneaza sub auspiciul firescului. Oricat de ciudate par alegerile lor de viata, sub lentila regizorala, cei care respira in parametrii Shortbus au o poveste in care se poate recunoaste oricare dintre privitori. Si eu am suferit in dragoste, si tu ai simtit ca esti neinteles, cu totii am vrut mereu mai mult decat am putea avea. Doar ca viata este o suma de amanunte si detalii. Cum negociem cu ele defineste ceea ce suntem si, mai ales, cine suntem. Daca ai libertatea spirituala sa vezi filmul, cu siguranta, te vei regasi in cel putin unul dintre personaje. Ai suferit ca ei, ai iubit asemenea lor.

 

Cateva chestiuni tehnice

Peste cinci sute de actori au trimis clipuri pentru a fi chemati la auditie. Patruzeci dintre ei au fost solicitati sa participe la momente de improvizatie, noua au fost alesi pentru echipa finala. Toate acestea inainte ca regizorul sa aiba habar care este povestea exacta. Personajele au fost conturate de-a lungul celor doi ani si jumatate de workshop-uri de improvizatie. La fel si firul rosu al intamplarilor. Mai mult decat atat, Mitchell a scris scenariul in functie de ceea ce se petrecea in sesiunile de cautari.

Scenele erotice sunt reale, participantii au facut dragoste in fata camerelor de filmat. Orgasmele sunt la fel de autentice.

Ansamblul larg, New Yorkul de mucava - un leit motiv pe care sunt asezate destinele tuturor - este realizat integral pe computer.

Scrie comentariile tale

Scrie un comentariu ca vizitator

0 / 3000 Restricție Caractere
Textul dvs. ar trebui să fie în între 10-3000 caractere
termenii si conditiile.
  • Nu am gasit niciun comentariu