JM Hot News - шаблон joomla Окна

Facebook Twitter Google+ Youtube

A A A
Moto

Gaze + benzina + scanteie = ? O ecuatie la care ar trebui sa raspunda cei care coordoneaza lucrarile de strada din zona Razoare (Bucuresti) si care de o luna tin neacoperita o gaura plina cu nisip lunga de peste o suta de metri.

Cateodata, Bucurestiul este un fel de capcana pentru soferi si pietoni. Parca ar fi un joc puzzle din care trebuie sa evadezi, atat de complicat este traficul. Evident, ingreunat de lipsa marcajelor, de semnalizari inexistente si multe altele. Ca si cum n-ar fi suficient, autoritatile adauga cu spor gropi imense. Ca sa fie totul "sigur", baga cateva camioane de nisip si totul este "rezolvat".

 

Domnilor politisti, unii dintre dumneavoastra sunteti motociclisti. Ce presupune contactul dintre rotile motocicletei si materialul respectiv? Evident, posibilitatea crescuta de a cadea. Adica de a produce un accident. Cine raspunde pentru el? Conducatorul sau dvs? O groapa nesemnalizata, lunga de peste o suta de metri, se poate pune in carca utilizatorului de sosea? Pentru ca imensa groapa a fost nesemnalizata mai bine de trei saptamani.

Domnilor de la gaze, cum puteti lasa in plina strada o groapa nesemnalizata timp indelungat? Pentru ca apoi sa o inconojurati intr-un plastic pe care scrie "Pericol de explozie - lucram pentru siguranta dvs"? Pe bune? Voi lucrati pentru siguranta noastra? Pai in primele trei saptamani nu era nici un pericol? Sau va durea in cot de siguranta de care acum va pasa intens?

 

Despre batjocura

Groapa este situata intr-una din cele mai aglomerate zone ale capitalei. De parca nu ar fi suficient, tot acolo se lucreaza la metrou, iar cartierul este un santier de cativa ani de zile. Ne putem imagina zeci de situatii in care o nenorocire de genul acesta ar putea fi fatala cuiva care nu este permanent in garda. Nu e cazul sa o facem, ar fi redundant. Este suficient sa urmariti clipul pentru a intelege exact ce si cum.

1Prin natura meseriei mele, am urmarit sute de dezbateri, emisiuni si discutii despre siguranta pe sosea. Mereu, aceleasi idei: ce trebuie sa faca soferul sau pietonul pentru a respecta regulamentele in vigoare. Totusi... e suficient sa faci o plimbare prin Austria, nu mai departe. Soselele lor arata a sosele. Ale noastre arata ca niste sosele, dar nu sunt sosele.

2Cu totii am intalnit sute de politisti de circulatie iesiti la vanatoare de carnete. Daca strada nu poate fi reparata, nu poate fi sacrificat un politist incepator care sa stea acolo si sa semnalizeze pericolul? Trebuie sa ne riscam noi viata pentru a parcurge zilnic jungla urbana a Bucurestiului?

3In cazul unui nefericit accident in locul respectiv, oare cine este raspunzator? Soferul, politistul sau cel de la gaze? Cred ca nu e nevoie sa punem un pariu, primul ar iesi pierzator automat.

 

Ar fi inutile mai multe comentarii sau intrebari al caror raspuns este evident. Poate exista vreun aspect important pe care nu l-am semnalizat, va rugam sa o faceti voi. Fie printr-un comentariu direct la acest articol, fie folosind mailul Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Multumim anticipat.

banner oportunidad 

 

Completare - doua saptamani mai tarziu

Drumurile m-au dus din nou pe soseaua de care am vorbit. Surprize, surprize - groapa e tot acolo, nisipul la fel, amenintarea cu gaze a disparut. Sau poate doar banda care imprejmuia locul, asta nu mai am de unde sa stiu. Cu infinit respect, din partea autoritatilor pentru motociclisti si biciclisti.

nisip

Scrie comentariile tale

Scrie un comentariu ca vizitator

0 / 3000 Restricție Caractere
Textul dvs. ar trebui să fie în între 10-3000 caractere
termenii si conditiile.
  • Nu am gasit niciun comentariu