JM Hot News - шаблон joomla Окна

Facebook Twitter Google+ Youtube

A A A
Beatles

Statisticile arata ca vanzarilor discurilor semnate The Beatles depasesc cifra de 1 miliard de discuri. In 2001, de exemplu, doar in Statele Unite s-au vandut peste 163 de milioane de albume Beatles.

Masina condusa de John Lennon in documentarul "Imagine", din 1973, avea numere personalizate: "EMAJIN".
Titlul piesei despre ursuletii de plus semnata de Phil Spector, 'To Know Him Is To Love Him', a fost luat de pe piatra funerara a tatalui lui Spetro. 
Exista peste cincizeci te trupe tribut Pink Floyd in lume. Printre acestea: Think Floyd, Pink Voyd, Pink Noise, Macfloyd, Floydian Slip, Floydians, The Dark Side of the Wall, Bricks In The Wall si Which One's Pink.
Albumul "Thriller", Michael Jackson, a ramas pe locul intai in clasamentul Billboard album pentru treizeci si sapte de saptamani, performanta comparabila doar cu discul pe care se gaseste coloana sonora a filmului "West Side Story".

Led Zeppelin si-au numit casa de productie, Swan Song, dupa o piesa proprie instrumentala care nu a fost lansata niciodata.

"The Heavy Metal Kid" si "Heavy Metal People of Uranus" sunt doua expresii gasite in romanul din 1964 de William Burroughs, "The Nova Express". Sntagma "Heavy Metal" a fost preluata de jurnalistul muzical Lester Bangs pentru a descrie trupele zgomotoase ale anilor 70 din secolul trecut.

In 1972, Paul McCartney a plecat cu noua sa trupa, Wings, in turneu prin universitatile din Marea Britanie. Prima oprire a fost la Ashby-de-la-Zouch, numai ca aici nu li s-a dat voie sa cante. Era pentru prima data dupa 1966 cand un fost membru al trupei Beatles pornea intr-un turneu.

Inainte de a deveni agentul lui Elvis Presley, Tom Parker (Colonelul), era managerul unei trupe de gaini care dansau.

PRETURI

Vocalistul de la Deep Purple, Ian Gillan, a fost coleg de clasa cu Pete Townshend la Acton County Grammar School, Londra.

'Spirit', albumul din 2007 al castigatoarei de la "X Factor", Leona Lewis, este albumul de debut cu cea mai rapida vanzare din istoria muzicala a Marii Britanii.

In 1975, Joe Strummer a fost platit cu 120 de lire sterline sa o ia de sotie pe Pamela Moolman, cetatean sud-african, pentru a putea obtine pasaportul britanic. Cu acesti bani, Strummer si-a cumparat o chitara Fender originala si s-a alaturat baietilor de la Clash.

Griful chitarelor la care canta Carlos Santana sunt fabricate special pentru el dintr-un lemn al unui copac farte rar din Brazilia. Este unul din motivele pentru care sunetele pe care cantaretul le smulge din instrument sunt unice.

La inceputul anilor 60, cand beatlemania cucerise America, se lansau peste ocean foarte multe piese ale caror versuri faceau trimitere la cei patru lorzi. Printre acestea: The Swans, 'The Boy With The Beatle Hair', Donna Lynn's 'My Boyfriend Got A Beatle Haircut', The Young World Singers, 'Ringo For President', 'Ringo I Love You' de Bonnie Jo Maon.' The Chipmunks Sing The Beatles. The Liverpools rau lansat un disc intitulat 'Beatlemania In The USA.'

Scrie comentariile tale

Scrie un comentariu ca vizitator

0 / 3000 Restricție Caractere
Textul dvs. ar trebui să fie în între 10-3000 caractere
termenii si conditiile.
  • Nu am gasit niciun comentariu