JM Hot News - шаблон joomla Окна

Facebook Twitter Google+ Youtube

A A A

Masina mare = virilitate = sunt stapanul soselelor = va sparg pe toti. Nu e vorba de vreun bolid sau de cine stie ce "muscle car", ci de un autobuz obisnuit. Din acela care transporta calatorii intre statii.

De ce sa dai o groaza de bani sa te duci la Disneyland? Platesti o calatorie cu RATB-ul si ai parte de senzatii la fel de tari. Poate chiar mai intense, ca aici viata ta e pusa in pericol "pe bune", nu ca-n tiribombele colorate ca-n desene animate.

Taximetristii sunt acele persoane amabile care te duc dimineata acasa dupa ce ai consumat in club apa plata cu lamaie. Intre shot-uri, bineinteles. Intotdeauna au grija de clienti, de colegii de trafic si negresit respecta regulamentul de circulatie pe sosea.

Taximetristul bucurestean nu face exceptie. Cetatean model, sofer demn de urmat, este mai degraba un timid conducator auto care ruleaza preventiv, defensiv chiar. Semnalizeaza mereu, nu depaseste viteza legala, se asigura mai des decat e cazul si este gata oricand sa-ti sara in ajutor daca ai o problema. Ma rog, nu problema cu trenurile care pleaca din doua orase si trebuie sa calculezi punctul de intalnire.

Viata e frumoasa pe strazile capitalei. Ai masina, ai sosea, ce mai conteaza altele? Ce bine ca nu e pustiu, asa ai si tu ocazia sa iti balanganesti vehicolul dintr-un trotuar in altul. Altfel ar deveni plictisitor si-ai adormi la volan cu samanta de floare intre dinti.

Cand omuletii si masinutele din trafic devin jaloane vii, e limpede ca totul este acolo doar ca sa te incurce. Sau, dimpotriva, este un semn ca universul a lucrat in favoarea ta, astrele s-au aliniat si ai bafta de umblatori printre care sa faci slalom. Ca doar esti sofer adevarat, nu? Soferul iadului. Scuze, esti praf!

Semnele de circulatie, pentru foarte multi soferi, sunt niste tablite care coloreaza frumos drumul. Ca sa nu te plictisesti, ca sa varieze peisajul, ca sa aiba stalpii ornamente. Nu conteaza ce indica ele, important este sa arate dragut. Ceva fin, ca soferia-i grea.

Iata doar unul din milioanele de cazuri care se petrec zilnic, probabil, pe strazile Romaniei. Cerculetul albastru cu o sageata alba in mijloc te indeamna sa te uiti la cer, sa meditezi la destinul omului, atat de mic in comparatie cu universul. Macrocosmosul redus la un simbol care sa-l trezeasca pe sofer si sa-l faca sa inteleaga mai profund sensul vietii.