JM Hot News - шаблон joomla Окна

Facebook Twitter Google+ Youtube

A A A

Zona Razoare - Academia Militara este praf de multi ani. Se construieste un metrou care ar fi trebuit sa fie gata de mult. Intersectia n-a fost niciodata rezonabila, putand petrece acolo minute bune, in functie de ora. Acum, e jale!

In cateva sute de metri ai doua conflicte de trafic majore. Evident, ar fi putut fi rezolvate extrem de simplu prin doua sensuri giratorii marcate in imaginea din stanga. Dintr-un motiv care imi scapa, autoritatile din tara noastra au o problema cu aceste sensuri giratorii. Nu le folosesc. In tarile europene le gasesti la tot pasul. La noi, ca sa dau un singur exemplu, daca mergi pe DN1 si locuiesti pe partea stanga, trebuie sa faci multi kilometri in plus sa poti intoarce. In alte tari nu exista localitate, fie ea oricat de mica, fara trei giratorii: la ambele intrari si in mijloc.

Bucurestiul este orasul in care nu te plictisesti niciodata. Ca sa aiba grija de noi, sa fim mereu in garda, autoritatile ne mai intaind cate o capcana - cartiere in bezna si hartoape in loc de sosele.

Cica am fi o tara europeana, care se respecta si care are grija de contribuabili. Ca doar ei platesc taxele. Iar Romania functioneaza cu taxele noastre. Da, noi platim, dar ei ce ne ofera? Un simplu exemplu este in videoclipul de mai jos - o strada desfundata de luni de zile. Intuiesc ca au vrut sa mascheze cumva absenta asfaltului. Au stins si lumina.

Centura Bucurestiului in zona Domnesti este de ani de zile o bataie de joc pe care toti soferii o suporta cu stoicism. Cateodata, mai rar decat castiga Romania la fotbal, cate un politist dirijeaza pe acolo. Nu reuseste decat sa starneasca frustarea conducatorilor auto.

Dupa umila mea parere, o sosea de centura ar trebui sa fie un drum expres. Adica unul care sa iti inlesneasca ocolirea orasului pentru a evita aglomerarile urbane. Cand iesi din Drumul Taberei pe centura, la Domnesti ai "prioritate". Adica pe centura ai "cedeaza trecerea". Cei care vin pe drumul (teoretic) de viteza asteapta zeci de minute sa treaca de un nod imbacsit si abandonat de autoritati.