JM Hot News - шаблон joomla Окна

Facebook Twitter Google+ Youtube

A A A

A fost inventata farfuria inteligenta. Conectata la internet, iti calculeaza caloriile si altele asemanatoare. Cu siguranta, afacerea nu are nici un viitor in Romania. Dai leafa pe o luna a unui actor angajat intr-un teatru de stat, sau a unui profesor, si iti cumperi obiectul.

Sa cautam sa aflam cam ce ai putea face cu el. Conform specificatiilor tehnice, farfuria identifica alimentele, le cantareste si calculeaza numarul de calorii. Genial, ar spune fanii dietelor. Aiurea, zic eu, cel care se loveste de peste cincisprezece ani de bucataria romaneasca - nesanatoasa, imbacsita, mult prea gatita. Nu zic ca n-o fi o inventie buna pentru tarile in care ai hipermarketuri cu alimente bio, dar la noi? Exercitiu de imaginatie:

Într-o lume în care porno şi sex sunt cuvintele cel mai des căutate pe internet, în care adolescenţii sunt obsedaţi de Youtube şi Facebook, într-o vreme în care generaţia Google a devenit o sintagmă ce reflectă un adevăr crud, m-am decis să acord câteva ore computerului şi căutărilor care m-ar putea duce în câteva locuri aparte.

Singurul obligo pe care mi l-am dat a fost acela de a găsi lucruri legate de pulsul artistic al unei vieţi în care se uită atât de uşor frumosul, esenţa sau mesajul direct. 

Una din cele mai mari bucurii pe care le cunosc este aceea de a face fotografii. O minune a tehnologiei care iti permite sa transmiti prin lumini si umbre tot ce ai in suflet: trairi, bucurii, intrebari, povesti.

Asa este, o imagine face mai mult decat o mie de cuvinte. Spun asta in general, fara pretentii, pentru ca arta fotografica cere foarte mult timp, tenacitate si bani. Imi place sa cred ca imaginile de mai jos aduna si ele cateva cuvinte.

Deşi aparent nu există nici o legătură între cele două direcţii, nu puţine au fost momentele în care am fost tentat să alătur sintagma “cultură urbană” cu termenul “salsa” şi cu tot ceea ce reprezintă el: muzică, dans, tradiţie. Îmi sunt cunoscute amândouă, îmi sunt dragi deopotrivă.

Mai mult decât atât – aidoma unui salsero autentic, artistul urban este cel care îmbină, care amestecă necondiţionat şi care vrea să şocheze. Creatorul de artă urbană găseşte fărâme de inspiraţie în toate elementele care, aşezate laolaltă, constituie lumea lui proprie, seva care îi dă impulsul cretiv. De multe ori scopul imediat este uluiala martorului care asistă la manifestul său artistic. Dacă nu este aşa, atunci cu siguranţă artistul de oraş vrea să lase în urma lui o singură idee – sunt aici! Exist ! Un alt fel de a spune: cred si creez! Cam la fel stau lucrurile şi în universul salsa – un melanj al simţurilor, un dans şi o muzică născute din influenţe, din transformări şi din dorinţa de a oferi mai mult decât ai primit.